تبلیغات تبلیغات
خانه » مطالب دندانپزشکی » پیشگیری از پوسیدگی دندان با خرما

پیشگیری از پوسیدگی دندان با خرما

http://www.borjdental.ir/wp-content/uploads/2015/03/196087_443.jpg

پیشگیری از پوسیدگی دندان با خرما

نتایج یك تحقیق نشان می دهد که مصرف خرما به عنوان یك ماده غذایی، به دلیل اثرات بازدارنده در رشد باكتری عامل پوسیدگی دندان، در پیشگیری از بروز این عارضه موثر است.

پوسیدگی دندان شایع‌ترین عفونت باكتریایی در انسان است كه اصلی‌ترین عامل شروع‌كننده آن، استرپتوكوك میوتانس می‌باشد.

نتایج تحقیقات قبلی نشان می داد كه بعضی از مواد غذایی می‌توانند با جلوگیری از رشد استرپتوكوك میوتانس، مانع از ایجاد پوسیدگی دندان شوند.

در این مطالعه اثر خرما بر رشد استرپتوكوك میوتانس در محیط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
برای انجام این پژوهش پس از كشت استرپتوكوك میوتانس، محیط‌های كشت حاوی خرما با استفاده از میوه، شیره و عصاره خرما با غلظت‌های مختلف تهیه گردید و میكروب استرپتوكوك میوتانس در این محیط‌ها كشت داده شد.

یافته‌ها حاكی از آن است كه پس از 24 ساعت، استرپتوكوك میوتانس در محیط‌های با غلظت كم خرما رشد اندكی داشت، ولی با افزایش غلظت خرما میكروارگانیسم‌ها قادر به رشد در محیط كشت نبودند.

نتایج نشان می‌دهد با توجه به نقش باز دارندگی خرما از رشد استرپتوكوك میوتانس می‌توان خرما را به عنوان یك ماده غذایی پیشگیری كننده از ایجاد پوسیدگی معرفی كرد.

 

منبع مطلب : باشگاه خبرنگاران

حتما بخوانید :  فلوراید، سدی مقابل پوسیدگی دندان‌ها
سایت ایران

همچنین ببینید

gum and teeth

پیشگیری از پوسیدگی دندان با جویدن آدامس

پوسیدگی دندان و جویدن آدامس جویدن آدامس بدون قند سبب افزایش جریان بزاق می‌شود. افزایش …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *