تبلیغات تبلیغات
خانه » مطالب دندانپزشکی » خوردنی های تیره کننده دندان

خوردنی های تیره کننده دندان

Yellow-teeth

 خوردنی های تیره کننده دندان

بدون شک در خصوص مواد غذایی سفیدکننده‌ی دندان‌ها مانند سیب، کرفس، توت‌فرنگی، لیموترش، کل گلم و غیره شنیده یا خوانده‌اید و حتماً داشتن دندان‌های سفید و سالم را یکی از نشانه‌های جوانی می‌دانید. درست است که با گذر زمان و افزایش سن، رنگ سفید دندان‌ها تغییر کرده و رو به زردی می‌رود؛ اما متأسفانه برخی مواد غذایی نیز هستند که زیاده‌روی در مصرف آن‌ها رنگ طبیعی دندان‌ها را تهدید می‌کنند و باعث زردی زودهنگام آن‌ها می‌شوند. به خاطر اینکه حاوی ترکیباتی هستند که باعث ایجاد لکه در دندان‌ها شده و به مینای سفید آن‌ها آسیب می‌رسانند.

در این مطلب شما را با چند ماده‌ی غذایی که باعث زرد شدن زودهنگام دندان‌ها می‌شوند بیشتر آشنا می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

سفیدی دندان از چیست؟
مینای دندان‌ها عنصری است که باعث ایجاد رنگ سفید دندان‌ها می‌شود. لایه‌ای که زیر مینای دندان قرار دارد «عاج» نامیده می‌شود و رنگ آن زرد است. اگر علت زردی دندان‌ها به دلیل  تخریب مینای دندان  باشد لازم است که به دندان‌پزشک مراجعه کنید. اما اگر مینای دندان ایرادی نداشته باشد و زردی دندان‌ها به دلیل لک شدن آن‌ها از طریق مصرف مواد غذایی باشد می‌توانید با کاهش مصرف و یا پرهیز از برخی مواد غذایی رنگ دندان‌ها را به حالت اول برگردانید. در ادامه با برخی از مواد غذایی زردکننده‌ی دندان‌ها بیشتر آشنا می‌شوید.

قهوه
قهوه یکی از نوشیدنی‌های تیره‌رنگی است که باعث لک شدن و زردی دندان‌ها می‌شود. لایه بیرونی که روی دندان‌ها را می‌پوشاند پوشیده از منافذ متعدد است و به همین دلیل به‌سادگی رنگ  قهوه  را به خود می‌گیرد. در نتیجه دندان‌ها زرد می‌شوند.

یادتان باشد برای کاهش تأثیر مواد غذایی در رنگ دهی به دندان‌ها لازم است که بلافاصله بعد از مصرف آن‌ها دهان و دندان‌هایتان را بشویید

چای
اکثر مردم تصور می‌کنند که چای به‌اندازه‌ی قهوه نمی‌تواند باعث زردی و لک شدن دندان‌ها شود. اما باید بدانید که برخی از انواع چای‌های سیاه به‌اندازه‌ی قهوه امکان زرد کردن زودهنگام دندان‌ها را دارند. واقعیت این است که  چای  حاوی «تانین» است. این ترکیبات به‌راحتی به مینای دندان می‌چسبند. با این وجود چای حاوی خواص مفیدی برای سلامتی است و حذف کردن آن توصیه نمی‌شود. بهتر است از چای‌هایی که رنگ روشن‌تری دارند مانند  چای سبز  استفاده کنید و یا به آن کمی شیر اضافه کنید.

سس سویا
سس‌هایی مانند سس سویا که به‌عنوان چاشنی غذاها استفاده می‌شوند رنگ تیره‌ای دارند و به این ترتیب باعث لک و زرد شدن دندان‌ها می‌شوند. این نوع سس‌ها طعم خاصی به غذاهای مختلف می‌دهند اما بهتر است در مصرف آن‌ها زیاده‌روی نکنید.  فراموش نکنید یک قانون مهم وجود دارد: هر ماده‌ی غذایی که لباستان را لک می‌کند می‌تواند دندان‌هایتان را نیز زرد کند.

سس گوجه‌فرنگی
سس گوجه‌فرنگی  محبوب همه‌ی ما که برای خوش‌طعم کردن ساندویچ‌ها و انواع غذاها استفاده می‌کنیم نیز عاملی برای زردی زودهنگام دندان‌ها است. به خاطر اینکه این سس‌ها حاوی میزان زیادی اسید هستند که باعث تخریب مینای دندان و در نهایت زردی آن‌ها می‌شود. اگر عاشق سس‌های قرمز هستید و بدون آن‌ها غذا برایتان دل‌چسب نمی‌شود توصیه می‌کنیم برای کاهش اثرات اسید موجود در آن‌ها، یک پیش‌غذای حاوی اسفناج یا بروکلی مصرف کنید.

حتما بخوانید :  پیامدهای ناگوار عفونت لثه

قره قاط یا سیاه گیله
قره قاط یا سیاه گیله  یکی از میوه‌های فوق‌العاده برای سلامتی محسوب می‌شود به خاطر اینکه حاوی میزان زیادی آنتی‌اکسیدان است. با این حال، رنگ آبی تیره‌ی این میوه امکان ایجاد لکه روی دندان‌ها را بالا می‌برد که به سختی از بین می‌رود. بنابراین بهتر است بعد از مصرف این میوه و همچنین توت‌های قرمز، شاه‌توت و غیره بلافاصله دهانتان را بشویید. همچنین می‌توانید بعد از مصرف زیاد این میوه‌های رنگی دندان‌ها را با جوش‌شیرین مسواک بزنید. این کار باعث سفید شدن دندان‌ها می‌شود.

چغندر قرمز
بدون شک تاکنون  چغندر  مصرف کرده‌اید و می‌دانید که چه رنگ فوق‌العاده‌ای دارد. به‌طوری‌که حتی می‌توانید با آن تخم‌مرغ رنگ کنید. باید بدانید که همین رنگ قرمز به راحتی باعث ایجاد لکه در دندان‌ها می‌شود. این امکان در صورت استفاده از آب چغندر بیشتر می‌شود. البته باید بدانید که چغندر یکی از بهترین مواد غذایی موجود برای سلامتی بدن است. در نتیجه نیازی نیست خودتان را از خواص آن محروم کنید. بهتر است بعد از مصرف چغندر دندان‌هایتان را مسواک بزنید.

ادویه‌ی کاری
رنگ قرمز و زرد  پودر کاری  نیز یکی از عوامل اصلی زردی دندان‌ها محسوب می‌شود. با این حال بهتر است به مصرف این ادویه‌ی پرخاصیت که طعم فوق‌العاده‌ای به غذاها می‌دهد و برای سلامتی مفید است ادامه دهید. برای کاهش تأثیر منفی این ادویه روی دندان‌ها بهتر است دهانتان را آب بکشید و دندان‌ها را شستشو دهید.

فراموش نکنید…
یادتان باشد برای کاهش تأثیر مواد غذایی در رنگ دهی به دندان‌ها لازم است که بلافاصله بعد از مصرف آن‌ها دهان و دندان‌هایتان را بشویید. با این حال بهتر است فراموش نکنید که در برخی موارد مسواک زدن وضعیت را بدتر می‌کند. واقعیت این است که مواد غذایی ترش و اسیدی به مدت حدود نیم ساعت باعث نرم کردن مینای دندان می‌شوند. بنابراین اگر در این فاصله‌ی زمانی اقدام به مسواک زدن دندان‌ها بکنید امکان اینکه به مینای دندان آسیب بیشتری وارد شود زیاد است. بنابراین بهتر است به آب کشیدن دهان بسنده کنید و از مسواک زدن بلافاصله بعد از خوردن مواد غذایی اسیدی بپرهیزید.

منبع مطلب : www.hidoctor.ir

سایت ایران

همچنین ببینید

dandan.pezeshk

اهمیت رسیدگی به پوسیدگی دندان

اهمیت رسیدگی به پوسیدگی دندان اگر پوسیدگی دندان به موقع و سریع تشخیص داده شود …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *