تبلیغات تبلیغات
خانه » مطالب دندانپزشکی » اثر روغن زیتون و چای سبز و عصاره انگور قرمز بر کاهش جرم دندان

اثر روغن زیتون و چای سبز و عصاره انگور قرمز بر کاهش جرم دندان

اثر روغن زیتون و چای سبز و عصاره انگور قرمز بر کاهش جرم دندان

دانشمندان دریافتند چای سبز و عصاره انگور قرمز حاوی موادی موسوم به پلی فنول هاست و از همین رو، نوشیدن این نوشیدنی ها باعث کاهش تشکیل جرم دندان (پلاک) بر روی سطح مینای دندان شده و همچنین از چسبیدن باکتری های سیاه کننده دندان به مینای دندان که باعث خرابی آن می شود، جلوگیری می کند.
به علاوه مصرف نوشیدنی های یادشده باعث می شود تا بیش از ۵۰درصد از باکتری های دندان شسته و از دندان ها جدا شود.

این نوشیدنی ها باعث کاهش میزان اسید تولیدشده توسط این باکتریها می شود.جرم دندان، لایه ای چسبنده است که پس از صرف غذا به مینای دندان می چسبد و باکتری های خراب کننده دندان روی آن رشد می کنند.

این باکتری ها اسیدهایی آزاد می کنند که مینای دندان را حل و آن را تضعیف کرده و احتمال خرابی و سیاه شدن دندان ها و ایجاد حفره ها را در آن نیز افزایش می دهد.
همچنین این باکتری ها و اسیدهای تولیدشده توسط آن، باعث تورم لثه ها و صدمه زدن به آن می شود.
جرم دندان ابتدا لایه ای چسبنده و نرم است. اما اگر به طرزی مناسب، با استفاده از مسواک و سایر روش ها، برداشته نشود، به صورت ماده ای سخت و زرد رنگ درآمده و معمولاً در بن دندان ها در نزدیکی لثه ها و حتی زیر سطح لثه به مینای دندان می چسبد، به نحوی که فقط با مراجعه به دندان پزشک می توان آن را برداشت.

 افزودن روغن زیتون به سالادها و غذاهای مختلف، باعث تقویت مینای دندان و همچنین کاهش تولید جرم بر روی دندان ها می شود.

دانشمندان می گویند، علت جلب توجه ما به روغن زیتون به عنوان عاملی برای تقویت دندان ها و جلوگیری از خرابی دندان ها و لثه ها این بود که ما متوجه شدیم، ساکنان یکی از شهرهای اسپانیا که محصول اصلی آن روغن زیتون است، به میزان بسیار کمتری از میانگین مردم در سایر نقاط اسپانیا از خرابی و سیاه شدن دندان ها و همچنین بیماری های لثه رنج می برند.همچنین جویدن آدامس هایی که حاوی شیرین کننده های مصنوعی جایگزین شکر، از قبیل زیلیتول و سوربیتول است، باعث کاهش تشکیل جرم بر روی سطح دندان ها شده و از همین رو از خرابی دندان ها می کاهد.باکتری های درون محفظه دندان که روی جرم دندان ها قرار می گیرند، قادر به مصرف این شیرین کننده های مصنوعی نبوده و در نتیجه بسیاری از این باکتری ها از نبود منبع انرژی و گرسنگی، می میرند، که به نوبه خود، به سلامت و بهداشت دهان و دندان ها کمک می کند.

خرابی دندان های کسانی که این آدامس های بدون شکر را به طور مرتب و به خصوص پس از وعده های غذایی می جوند، میان۳۰ الی ۶۰درصد، کمتر از سایر کسانی است که این آدامس ها را مصرف نمی کنند.

 

حتما بخوانید :  ۷ توصیه غذایی برای داشتن دندان های سالم

 

 

منبع:dentalq.blogsky.com

سایت ایران

همچنین ببینید

nakh_dandan

اول نخ دندان یا مسواک ؟

اول نخ دندان یا مسواک ؟ استفاده از نخ دندان برای سلامت دندان‌ها لثه مفید …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *